Jacobs Burger z malého bistra na Budějovické je příjemným překvapením. Na první pohled lákavý Burger, ze kterého vykukovala jemně osmahlá slanina přímo vybízel k zakousnutí. A to stálo za to. Bulka nebyla ani trochu suchá, hodila se k náplni i masu a parádně spojovala všechny komponenty..
Maso bylo dobré a chutné, avšak nebylo výrazné. Chybělo mu něco, co by zbylou symfonii Burgeru podtrhlo. Na druhou stranu jako výrazný lze označit dresink, který nekapal všude kolem, nestříkal při každém zkousnutím a zůstával v housce a na masu. Chuť byla příjemně jemná a vybízela k dalšímu zakousnutí.
Cena 195 Kč (bez přílohy) na jaře 2024 dle mého názoru nabízí mnohem více kvality, než standardní Burger, který za obdobnou cenu dostanete.
Vzhled- 80%
Bulka - 80%
Maso - 75%
Dresing - 90%
Poměr cena/výkon - 95%
Domyno smash burger rozhodně není veganský kousek. Právě naopak je plný pořádných masitých chutí a šťávy.
Na pohled Burger vypadá velmi lákavě, což potvrdilo i první skvělé zakousnutí. Bulka nebyla suchá, ani přepečená, ani malá ani moc velká, prostě tak akorát a krasně ladila ke zbytku Burgeru. Maso hezky ve dvou kouscích prokládané sýrem a slaninou bylo sice výraznější svým kořením, ale strukturou opět ladilo k zbytku Burgeru. Ti z vás, co máte rádi pořádné kořeněné prasárny si přijdete na své. Omáčkase skládala hlavně z rozpečeného chedaru, který byl na můj vkus výrazný a pocitově skoro všude. Ostatní chutě naopak jemně ladili se zbytkem, včetně kyselé okurky.
Celková cena Burgeru byla 240 Kč (léto 2024) bez přílohy, ale s přidanou slaninou na doporučení, odpovídá předvedené kvalitě a celková vyváženost Burgeru mě láká k dašlí návštěvě.
Vzhled- 75%
Bulka - 75%
Maso - 80%
Dresing - 70%
Poměr cena/výkon - 90%
Vlajková loď Hilly Billy Burgers za 259,- Kč (prosinec 2024) je kompaktním burgrem, který může zachutnat většině milovníků Burgrů.
Estetika Burgru je hezká, houska se jemně leskne a náplň volá k zakousnutí. To ale vám přinese dvě překvapení, první pozitivní - bulka je velice chutná a ladí k Burgru, a druhé negativní - hned po prvním kousnutí/naklonění z Burgru vyteklo tak deci dresingu přímo na talíř.
Nápľn ze zeleniny, sýra, masa a slaniy byla i přes vyteklou šťávu dobrá, jen masu bych vytkl že ničím neexcelovalo. Ano, bylo dobré, chutné, ale chybělo tam něco, co by Burger posunulo na vyšší level. Při dojídání Burgru jsem v puse měl pocit suchosti a musel jsem zbylé kousky namáčet do vyteklého dresingu na talíří.
Cena za Burger se salátem dle mého názoru odpovídá předvedenému výkonu a Burger i přes negativa stojí za to ochutnat.
Vzhled - 80%
Bulka - 80%
Maso - 75%
Dresing - 50%
Poměr cena/výkon - 75%
Bruxx Burger, na Náměstí míru, nabízí svůj Burger za 360,- Kč (léto 2024) včetně hranolek a majonézy.
Burger je servírován na stylovém prkénku a celková estetika Burgeru je zajímavá a nápaditá. Plná náplň, krásně opečená bulka a šťavnaté maso lákavě vykukovalo z bulky...Nicméně, zdání klame.
Na první zkus bylo hned jasné, že bulka je suchá a to i přes plný a chutný, byť nevýrazaný, dresink, který tekl všude kolem. K suché bulce se připojil nevýrazný počin v podobě masa, které bylo jemné na zkus, ale pocitově bylo suché, nevýrazné a bez nějaké zajímavého elementu. Cena za předvědený výkon dle mého názoru rozhodně nekoresponduje.
Burger nezklamal, ale nejedná se o žádný zázrak, který bych vám doporučil.
Vzhled - 85%
Bulka - 50%
Maso - 60%
Dresing - 75%
Poměr cena/výkon - 40%
Velké prostory Fat Cat v centru Prahy svádí turisty a jiné kolemjdoucí k návštěvě a Burgerům, ale stojí jejich Burger za to?
Na první pohled je Burger z Fat Cat obsahově chudší ale stále svádí k zakousnutí. Nicméně první kousnutí bylo o zklamání a směsici rozporuplných pocitů. Suchá bulka přinášela utrpení v každém zkusu, u kterého jsem věděl, že koušu a polykám suché pečivo. Saharu v ústech následně potrhovalo i maso. Při jídle dresink rychle vytekl z Burgeru pryč a maso ukázalo svou pravou tvář - suchá a nevýrazná hmota, kterou jsem bez zapíjení měl problém polknout. Částečně pozitivní na tomto Burgeru byl dresink, který s jednoduchou chutí hořčice a přinášel alespoň trochu šťávy k tomuto výletu na poušť. Cena 358 Kč za standardní Burger bez přílohy (jaro 2024) rozhodně neodpovídá nabízené kvalitě a při placení ve mě zážitek zanechal hořký pocit nezadostiučinění.
Vzhled - 60%
Bulka- 50%
Maso - 50%
Dresing - 70%
Poměr cena/výkon - 30%
Pizzerie u Ezopa na Karštejně nabízí svůj zvěřinový Burger s názvem Ezop za 279 Kč (léto 2024). Tenhle Burger si ale rozhodně takovou cenu nezaslouží.
Na první pohled zvěřinový Burger láká. Zvěřina, bulka a čerstvá zelenina svádí k představám a vynikající chuti. Nicméně po ochutnání bylo všechno špatně. Burger byl sice pořádně nastrojen, ale chyběla mu myšlenka a chuť.
Ani samotné komponenty sami o sobě dobré nebyly a výsledek rozhodně za to nestál. Houska byla kupovaná, bez chuti a ohřívaná těsně přes servírováním. Maso bylo připravený prefabrikát, který jen někdo ohřál. Náplň sice tvořila vzhledově přitažlivá čerstvá zelenina s trochou slaniny a nějakou omáčkou, ale nic dohromady neladilo. Slanina nešla ukousnout a syrová cibule taky nepotěšila, hlavně když chuťově do Burgru vůbec nezapadala. Omáčka pak byla stylem nalijeme tam mix balzamika plus něco a uvidíme.
Za takové provedení Burgru by se cena měla pohybovat nejvýše kolem 150 Kč alá na rychlo splácaný kioskový burger v rychlém občerstvení.
Vzhled - 60%
Bulka- 40%
Maso - 50%
Dresing - 40%
Poměr cena/výkon - 30%
Burger přinesený stylově na prkýnku na první pohled lákal svou šťavnatostí a plností, ale vše se změnilo už při prvním doteku.
Bulka byla na dotyk naprosto studená, při kousnutí suchá a při jídle se rozlamovala. Nemohu se zbavit pocitu, že šlo o špatně ohřátý polotovar. Také maso nestálo za nic a odpovídalo konzistencí a chutí ohřátému polotovaru koupenému v Makru. Maso nemělo žádnou strukturu a vlastně ani chuť masa. Pokud bych měl alespoň něco pochválit, byl by to dresink, který s vícero chuťovými rozměry alespoň zmírňoval toto Burgerové fiasko.
Cena 259 Kč vč. přílohy (jaro 2024) neodpovídá předvedenému výsledku a po jídle jsem byl vyloženě zklamaný.
Pub Stella sice není specializovaná Burgrárna, ale udělat takový hřích a nekvalitní polotovarový Burger neomlouvá jakékoliv stravovací zařízení.
Vzhled - 65%
Bulka - 10%
Maso - 25%
Dresing - 65%
Poměr cena/výkon - 30%